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Project Cases

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Title Development of Product Standard & Comparative Labeling of

‘인제라 전기 미타드(Electric Injera Mitad)”에 대한 제품 기준 및 비교 표시 개발
Context

Injera is a thin pancake, a leavened bread which can be made either of Teff, Corn, Sorghum and/or Millet and is the staple food by most Ethiopians. Injera is baked using clay plate of diameter 40-60 cm called Mitad, using either of biomass, fire wood, cow dung, leaves, saw dust and electrical power as source of energy. Injera Mitads are the most prevalent and energy-intensive appliances used in Ethiopia and contribute to the bulk of the electrical energy consumption and power demand of the Domestic Tariff group. By implementing an energy efficiency standard and labelling program, It is estimated that Ethiopia could generate energy savings and contribute to significant GHG emissions.
배경
인제라는 테프, 옥수수, 수수, 혹은 기장으로 만들 수 있으며, 발효된 빵으로 만들어진 얇은 팬케이크이다. 이는 에티오피아인 대부분의 주식이다. 인제라는 미타드(Mitad)라 불리는 40-60cm 직경의 진흙으로 된 판에서 구워지는데, 이때 바이오매스, 장작, 소똥, 나뭇잎, 톱밥, 전기 중 하나를 에너지 연료로 사용한다. 인제라 미타드는 에티오피아에서 가장 흔하게 사용되며 가장 에너지 집약적인 가전제품이다. 또한 국내관세(Domestic Tariff) 그룹의 전기 에너지 소비와 전력 수요의 대부분을 차지한다. 에너지 효율성 기준 및 표시 프로그램을 실행함으로써 에티오피아는 에너지 절약은 물론 주요 온실가스 배출에 도움이 될 것으로 예상된다.
 

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CTCN TA
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